Werkwijze van Podozorg Baarn

Vraaggesprek

Een onderzoek bij Podozorg Baarn begint met een vraaggesprek waarbij ruim de tijd wordt genomen om de ontstaansgeschiedenis en het beloop van uw klacht in kaart te brengen.

Functieonderzoek

Tijdens een functieonderzoek beoordeelt de (register) podoloog de bewegelijkheid, standen en functionaliteit van uw gewrichten en spieren. Moderne technieken en apparatuur completeren alle gegevens die we nodig hebben om te komen tot een podologische diagnose.

Werkwijze van Podozorg Baarn

Behandelplan

Aan de hand van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld en doorgenomen, deze kan bestaan uit:

  • Een schoenadvies voor vrije tijd, werk en sport
  • Therapiezolen
  • Oefentherapie
  • Siliconen orthesen
  • Tapetechnieken
  • Doorverwijzingen naar andere specialismen zoals bijvoorbeeld een medisch pedicure of fysiotherapeut

Tweede en Derde afspraak

Als de behandeling bestaat uit therapiezolen of siliconen ortheses volgt altijd een afspraak na 2 weken om het product af te leveren. Hulpmiddelen worden passend gemaakt in uw schoenen en beoordeeld aan de voet om zeker te zijn van het goede start van het behandelplan.

Enkele weken (vaak 6 na eerste afspraak) volgt altijd een controle afspraak om de vorderingen te bespreken. Het behandelplan en/of het product kan vervolgens worden bijgeschaafd mits dit nodig is.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.